31 juli 2010

Lata Semesterdagar

Kikar in å gör ett litet inlägg...


Vi njuter av våra semesterdagar sover länge varje morgon, äter sena frukostar å bara myser runt. Har haft mysiga middagar med vänner å idag var min bror å fru hit å hämtade sina barn som varit här sedan i torsdags, William och Cornelia lika gamla som mina barn.


Målar lite här å där på dagarna å till veckan ska vi fortsätta med golvet i hallen för då kommer rörmockaren hit.

Så här ser det ut just nu i hallen =)



Har även fyndat lite på en auktion här i Lima trakten, soffa 200kr =)


Som just nu står i garaget å blir ompysslad.


Har även ett sött litet kakfat med dalahästar runt som är i garaget å blir ompysslat och blir vitt såklart =) bilder på det kommer inom kort.

Har haft lite smygpremier med pojkarna här hemma och ätit lite kräftor som vi alla älskar mmmm va gott det är =)


Goda små djur =)


Har även fått en offert på fönster från Elit, 3 st fönster som ska vara på södra sidan, det blev en ganska saftig summa så vi ska kolla vad priset blir hos dom som grannen tog fönster från.
Fönstren vill jag ska se ut ungefär så här fast med ett brett spröjs upp till och det smala nertill. (Om ni förstår vad jag menar)


Det är 3-glas hängda fönster som man kan snurra runt.
Vi ska även kolla vad de tar för 2+1 fönster och då kan de se ut så här + ett smalare spröjs nedtill i modell större fönster.


Nu har vi lagt barnen så nu blir det film New Moon (en av Twilight filmerna) sååå bra filmer säger jag bara =)
Sen blir det sängen direkt, e ganska mör efter natten som har varit en kruppnatt för Ludwig med allt vad det innebär. Ludwig fick panik å sa "jag fattar ingenting jag dör jag dör och fick knappt ngn luft och jag sprang runt som en yr höna och letade medicin men nallade till slut i kusinens medicinlåda. Efter ett tag så lugnade han ner sig och vi la han men börja hosta så han till slut spydde å det blev balkongen igen för att få luft sen fick han krypa ner i ett varmt ångande badkar å även tvätta av sig lite efter det blev det lugnare, men som orolig mamma så sover man inte direkt bra. För man vet ju aldrig Hur mycket ett barn sväller igen i luftrören...
Min lilla älskling <3

Ha en Skön lördagskväll allesammans.

Puss Ulrika

21 juli 2010

Dansbandsvecka =)

Var igår ner till Malung på middag med kollegorna som vi har som tradition varje år och det är Alltid lika trevligt =) Dom e så duktiga Gubbarna mina =) som fixar till med dukningar och fina sallader och jättegött kött. Igår var vi ca 25-30 st som åt tillsammans, kollegorna tillsammans med deras respektive som alltid är lika Trevligt att träffa, synd bara att det blir så få ggr man får träffa de men jag träffar dom nog fler ggr denna vecka =)

Efter middag och sång med våran egen trubadur så begav vi oss ner till tältet där Scotts var kvällens artister åh det var precis som förra året, knökfullt i tältet kanonkul =)
Efter uppträdande gick vi till Tom´s där jag mötte min broder å där var det även inträde!!! Fjant..
Men sen avslutade vi kvällen med att ta en kebab, det bruka va standard innan vi åker hem, det brukar va jättegott men detta var allt annat än gott... så om det blir utgång på lördag så ska jag nog äta lite thaimat från Limas egna lokala förmåga som finns nere i Grönland varje år. Mmmm gött me mat är det..alltid =)

Fick idag besök av mor å far och min brors barn var med, gissa om killarna blev glada när dom kom =) å varje gång de skiljs åt så kommer det en tår i ögat på Ludwig <3
Men imorrn på dagen ska jag ta med pojkarna ner till Grönlandsparken å kolla på Lars Kristerz, få se om vi får ngn plats så vi kanske kan se skymten av dom i år.

Å på fredag är det avslutning på simskolan så vi ber till vädergudarna att det ska bli en avslutning med sol för de senaste åren har det bara varit regn..
Melwin var så stolt idag för nu hade han klarat av Silverfisken =) älsklingen min <3

Efter lunch så åkte vi till skogs precis ovanför byn för tydligen hade de sett en björn där imorse, Väldigt nära husen... De kommer närmare å närmare, det luktar väl gott i deras nos från komposttunnorna.. Bara för typ 1,5 vecka sen så var det en björn utanför köksfönstret en bit norrut...

Nej nu e det dags för den sköna sängen, min sömn blev inte så bra inatt det blir den aldrig om man varit "utpå" sover bara oroligt men nu ska jag ta igen det. Hade tänkt lägga in några kort från igår men jag e lite lat när det gäller att lägga in kort i datorn, de kanske kommer lite längre fram när denna vecka e slut =)

Good Night Everybody Wherever you are..

20 juli 2010

Lata Semesterdagar

Har även idag varit på simskola med grabbarna mellan 9-10. Men nu är det bara 3 dagar kvar =)
Har svårt att börja med något nu när jag äntligen är ledig, jag liksom bara lullar runt på dagarna å plockar lite utblommade blommor här å där, tvättar lite tvätt men har massor av saker som jag skulle kunna göra... Som t.ex måla klart garderobsdörrarna nere i hallen å måla tak å väggar utanför lilla toan... Hoppas att lusten snart kommer tillbaka för då ska det målas =)
Å solen......Den lyser med sin frånvaro....
Igår var vi till några vänner som har köpt en gård här i Lima som de har börjat renovera i. Vi gjorde en liten överraskning å tog med glass å persikor sen trotsade vi vädret å satt ute i duggregnet å åt =) det blev lite kallt till slut.. Var ju bara tvungen att se hur det ser ut innan de börjar renovera riktigt så man ser före å efter, å Fint det kommer det att bli det var ett urmysigt hus.
Ikväll är det middag på kontoret i Malung sen utgång till Öltältet Jippi
Det brukar vara jättetrevligt med god mat och sång å gitarr.
Ikväll spelar Scotts i öltältet å förra året de uppträdde var det tjockt inne i öltältet Riktigt bra drag när de uppträder, så det blir nog en bra kväll.
Så nu ska jag ta å hoppa i duschen så vi kan åka ner lite i förväg innan middagen för det är bara trevligt att vara där nere å strosa =)

18 juli 2010

Har idag varit på en utflykt upp till Sälen och gått efter Kungsleden med pojkarna. Handlade lite Bärry´s, kakor å festis för att smaska på när vi kommit fram till sjön.








Denna goda sak hittade Ludwig ett hjortron eller "Mölta" som vi kallar det.






Skrållan hittade en mindre vattenpöl att dricka och leka lite i.










Sen har vi varit hemma å fixat lite, min Änglatrumpet ska snart slå ut å den luktar gudomligt gott.



Denna söta nalle har fått plats på verandan.



Mellan kuddarna på bänken..



På kvällskvisten tog vi bilen och köpte en chipspåse och åkte på älgsafari och vi fick se en uggla =)



Men sen fick vi se skogens konung =)



Riktigt fin va han såg ut som han hade peruk å mörkare runt ögonen va han som att han sminkat sig ;)



Igår var det Simmarfest här i Lima å vi bor inte så långt från parken så vi hörde uppträdandet rätt bra, lät väldigt bra och kul man kunde höra hur publiken sjöng med.
Tänkte att vi skulle gå dit så jag städade upp här hemma för att bjuda hem några vänner på mat innan parken men det blev ändringar så vi blev hemma med pojkarna.

Men nu till veckan är det dansbandsvecka och då ska vi ut. På tisdagen ska vi äta middag med kollegorna för att sedan gå till tältet tillsammans, Längtar. Det är en vecka som det är mycket rörelse i Malung hur kul som helst =) sen när veckan är över så ser man knappt en själ där nere.

Nu ska vi krypa till kojs min man jobbar en vecka till och detta är sista veckan på simskolan för pojkarna så vi ska va på plats kl 9:00 imorrn bitti... Hoppas bara jag vaknar av mig själv för jag vill inte ställa ngt larm...

Go Natt å sov så skönt

Kram Ulrika*

15 juli 2010

Så här ser det ut för tillfället i våran hall mammas första reaktion var "Mäh har er lagt in gölve? " =) men det är bara brädorna som låg under våran golvmatta, förhoppningsvis kommer grejerna till golvvärmen nästa vecka.





Har även tagit ut allt från garderoben så allt är just nu på kontoret... Det ser f-jävligt ut där just nu..Men det är ingen som ska va där så det gör ju faktiskt inget =)




Något som är riktigt avstressande är att strosa runt i trädgården och drömma sig bort hur man ska utveckla den för en trädgård blir som sagt aldrig fulländad =)

De svarta vinbären är på G.


Även de röda är på god väg =)


En å en annan Jordgubbe ska vi nog också få äta.


Några få äpplen kommer de också.



En av krasseblommorna som blir upplyst av solen.





Jag var ute efter ett vagnshjul och fick en hel vagn på köpet =)
Min svärfar sa du kan då inte förstöra den och ta ett hjul av den så då har den fått stått på gården och nu pryder lite blommor på den, få se hur jag ska göra med den..



Imorrn är det den sista dagen = ) jihooo sen e det semester i 4 veckor åh jag blir alldeles till mig, ingen mobil som väcker mig på morgonen, så ljuvligt.
Jag å Dan har suttit å planerat lite ikväll hur vi vill att det ska se ut på våran uteplats som blir brevid verandan, vi ska nämligen lägga ut en platå av plattor sen ska det fixas till även runt huset har vi hittat på, plattor ska flyttas ut från väggarna och sen ska det läggas grus med rundstenar i blir nog fint de =) bort med rabatten på södra sidan och lägga plattor med några öar där det ska växa tuhja och fågelbogran typ stilrent ska det va..

Nu har jag avvarat en timme vid datorn så nu blir det duschen å sen sängen..

ha d gött

Kram Ulrika*

13 juli 2010

Åska

Vaknade inatt 02:30 av att det hällregna och blåste som bara den sen börja det lysa upp i rummet sen var cirkusen igång. Så vi gick upp och kolla i fönstret och det var full storm ute och det braka och small på samma gång, jag har aldrig varit rädd för åskan någonsin men inatt Jag har aldrig upplevt ngt liknande. Jag å Dan gick ner på verandan och satt igång kameran å filma så vi kunde visa killarna. Om man ska tro vad de skriver nu låter det som att åskan har dragit bort och att det inte blir ngt inatt annars har de ju varnat för ännu hårdare åska inatt.

Renoveringen går sakteligen framåt, ska nu beställa golvvärme slingor och plattor, just nu är det bara brädor som har legat under golvet som vi går på..

Nu är det 3 dagar kvar till semester =) SKÖÖNT 4 veckor ledigt men de blir väl inte att slappa så mycket, jo det blir det oxå vi kommer väl att fortsätta att renovera i den takten som vi gör idag - lite itaget å sen bara mysa. Hade velat åkt på lite semester med killarna, Melwin har tjatat om Legoland så vem vet om det bär av dit eller om vi bara skulle åkt till västkusten eller om man skulle kanske åkt till Gotland ja eller kanske bara vara hemma....
Vi Vet Inte det visar sig.

Nu ska jag kolla på lite TV som jag knappt gjort än i sommar.

Ha en bra tisdas kväll allesammans

Kram Ulrika*

10 juli 2010

Stor gård = mycket arbete =)

Idag har det bara varit arbete på gården. Morötterna har gallrats, ogräs har tagits bort i jordgubbslandet och på våran "beach" där poolen ska stå, klippt gräsmattan, tagit bort gamla kvistar i våra vinbärsbuskar, klippt och borstat Skrållan.. Puh ska fortsätta även imorrn och göra våra rosbuskar lite snygga upptill och nedtill.

Men denna värmen som alla pratar om vart är den? inte i Lima i alla fall och imorrn stod det att det skulle regna....Jag vill ha knallblå himmel och en Stor Sol på himlen i Lima imorrn så jag orkar med den sista veckan på jobbet =) Pratar även om åska imorrn... lite mysigt faktiskt med åska men först sol Tack..

Imorrn är det en speciell dag... nämligen min mans födelsedag.
Det ska vi fira lite grann får se om jag ska slänga ihop en tårta eller om det bara blir jordgubbar, glass och maränger.
Har varit med och firat min mans födelsedagar sen han fyllt 17år och han fyller 31år i morgon =.) Vi firar till hösten 15 år tillsammans så vi har upplevt och varit med om en hel del i detta förhållande, många glada stunder och många tunga stunder.
I stundens skrivande är vi mycket lyckliga tillsammans och trivs bäst med att vara hemma med våra barn och bara umgås med varandra.

Min man är den finaste och bäste mannen i mina ögon.. Älskar han så <3

Ha en skön och trevlig lördagskväll allesammans

Kram Ulrika*

8 juli 2010

Ikväll har vi lekt med kameran nere vid älven och pojkarna ställde snällt upp som fotomodeller.
Så här kommer en hel del kort på gofisarna.