27 september 2013

Sommaren 2013

 
En liten uppdatering =)
 
Vilken sommar vi har haft.. Vilket underbart år vi haft än så länge, Fin vinter, solig vår,
underbar sommar med sol och bad och solen har fortsatt att värma oss in på hösten =)
Nu känns det bara bra att få pälsa på sig lite mera kläder.
 
I sommar har vi fortsatt på våra projekt hemma på gården. Den norra sidan på huset har fått ny panel och nya fönster. Ska försöka visa er det snart ;)
 
Men sen har vi fixat en hel del i min köksträdgård. För 2år sen grävde vi för thujahäcken och tog bort en del av gräsmattan så att jag kunde anlägga min köksträdgård.
Förra sommaren plantera vi ut ca 130-140st thujor och det var den bästa sommaren vi kunde planterat dessa små skönheter på. Regn heela sommaren så alla klarade sig. Några har blivit lite bruna efter den varma våren vi haft iår, när solen börja värma på våren vaknar thujorna till liv och söker efter vatten och näring i den då tjälfrusna marken.. Vilket då resulterar i att de blir lite bruna varstans.. Iår var det extremt iom att vi hade inget snödjup och tjälen var långt ner i marken så även rosbuskar och vinbärsbuskar har tagit stryk.
Men thujorna klarade sig och i sommar har jag vattnat de rejält, ibland 5-6 timmar och sen gett de lite kärlek på det ;)
 
I köksträdgården fyllde vi sen på med sättgrus vilket var ett jäkla jobb att få ut på denna yta. Efter det var det fina singel gruset som skulle på.
 
Nu iår har mannen skruvat ihop alla dessa lådor efter min ritning =)
Det är impregnerat virke så på insidan har vi klätt lådorna med platonmatta som används intill hus som dräneras. Detta gör så att inte mina grönsaker kommer i kontakt med det impregnerade virket och att lådorna håller i många många år istället för att ruttna om några få år. Om två år ska jag även måla dessa mörkare när virket har stått till sig.
 
De första bilderna är från i juli när det så sakta har börjat växa i några lådor.
 
 


 
Ett av fågelbaden..
 
 
Många luncher och fikastunder har det blivit.
 
 
Stora jordgubbar första året =)
 
 
Bilderna nedan är från den 9:e september. En solig höstkväll.
 
Egengjord betongkruka.
 
 
Mina goda gurkor.

 
Morötter när de är som godast.

 
En vacker slingerväxt som har valt att växa i min häck.

 
 
Fin hög bönväxt som blommar vackert.


 
Mycket har vi hunnit med under denna sommar. Men det roligaste var nog att min bästa vän gifte sig och jag var brudtärna. Dagen var så underbar från morgon till kväll/natt/morgon... Tack för att just du är du min fina vän och att jag fick äran att vara din brudtärna, älskar dej Jennie..
 

 
Lite bilder blev det, om jag känner för det kanske jag fortsätter komma med lite inlägg framöver =)
 
Kram Ulrika
 

1 kommentar:

  1. Guud vilken fin köksträdgård!! Och fin bild på dig som tärna <3 Kraamis

    SvaraRadera