28 juni 2011

Förresten

Efter boxningen ikväll som min man å jag var på...gick mycket bättre idag, skönt.
Jo efter den så kollade vi på Allsång på Skansen med pojkarna. Måns eller Anders Lundin?? helt klart Måns =) har aldrig gillat Anders Lundin. Pojkarna vill så gärna åka till Stockholm i sommar på Allsång på Skansen så vi kanske ska våldgästa våra kompisar på Värmdö och samtidigt ta en semester =)

Dan är ledig imorrn med pojkarna så jag tar även ledigt en halv dag och det ska bli kanon väder om man ska tro på yr å smhi. Så imorrn blir det en mysdag med familjen vid Äråbadet med en stoor picknickkorg =)

Kram å go natt

Rosorna på gång

Nu är rosorna på gång att blomma i trädgården. Den härliga lukten från rosorna kommer att leta sig fram genom hela vår gård..Ljuvligt.




Kramar Ulrika

27 juni 2011

Nu är det nog "ganska" så bestämt =)

Hello allihop!

Jag pratar om panel på huset, har fått offerter på 2 olika paneler och en har vi fallit för och fått den till riktigt bra pris. Sen till det svåra, hur ska vi ha panelen...Ska vi ha flera brytpunkter på huset med stående och liggande panel? Ska vi bara ha stående nerifrån upp till en fet å fin midja och sen liggande resterande bit upp till nock? Svårt fall..sa doktorn.. Men det lutar åt det sistnämnda. Jag har plöjt igenom en hel massa bloggar nu kan jag säga för att få inspiration om hur alla har panelen på sina hus =) hade det inte funnits bloggar att få inspiration från så då vet jag inte hur man skulle ha klarat detta. Det är en stor hjälp kan jag lova.

Först var tanken att vi skulle hugga ner skog och såga och torka brädor....Sen ha botten med ribblock. Samtidigt som jag alltid tyckt att denna panel är så gammaldags fin men alltid trott att den är superdyr. Men så va inte fallet, så nu känns det extra roligt.
Tänkte inte börja med panelen på huset denna sommar, men sen har en kompis till Dan flyttat hem som sa att han tyckte vi skulle börja med den denna sommar så kunde han hjälpa till innan han börjar på sitt hus =) och om en snickare erbjuder sin hjälp är det bara att köra på för det är guld värt att få den hjälpen.

Färgen är redan utsedd så nu ska en resa till Norge planeras in och iväg bär det för att köpa färg.
Ner till Malung ska vi å hyra en speciell maskin som slipar av all färg på garaget för där ska vi ha panelen kvar har vi tänkt. Så vem vet vi kanske startar med det redan till helgen =)

Kontoret är snart klart också, ska bara måla garderoben några ggr. (Så egentligen ska jag inte sitta här)Fönstret till kontoret sätts antingen in innan panelen kommer på plats eller efter vet ej än.. Sen ska jag visa lite bilder på före och efter både i Ludwigs rum och på kontoret.



Så här skabbigt ser huset ut på södra sidan, fast fönstret längst ner till höger är bytt.
Är det detta som kallas shabby chick eller shit....


Vi hörs snart igen

Kramar Ulrika

26 juni 2011

Vårat Midsommarfirande

Vädret var väl lite typiskt svensk midsommar men på kvällen sprack det upp och blev riktigt fint =)

Jag dukade upp för svärföräldrar, Dan´s lillebror med familj och Dan´s morfar och hans tjej.
Dukning är något jag vill lägga ner lite extra jobb med, det gör det hela lite trevligare.

Rosor plockade från trädgården




En midsommarbukett är ett måste

 

Sill från Abba


Matjessill även denna från Abba =)



Ägghalvor med majonnäs och räkor

 

Dessa människor var våra gäster



Lilla Nellie, nytillskottet hos lillebror Kenneth född den 28:e maj

 


Melwin, kusin Jill och Ludwig

 

Vi brukar fira våran midsommar vid sommarstugan i Hässjön men i år hade vi så många nytillskott så det blev att vi stannande hemma allesammans och firade. De som saknades hemma här nu var Dan´s storebror Christer och mina barns gudmor Jennie, de var i Elverum på BB där nytillskottet kom den 23:e, en liten tjej till =) Så nu är det 5 tjejer och mina 2 killar i barnbarnskaran på min mans sida så det är väl bara att fortsätta producera nu då vi som vet hur man gör killar ;)

Det var en lugn och skön midsommar, dagarna efter har vi jobbat på gården i ur och skur.
 Idag har det varit riktigt fint väder.
Började i trädgården kl 13:00 och gick in 21:30 med matpaus mellan där såklart. Det var skönt ikväll, kände inte några knott eller myggor, konstigt nog..

Det var lite vad vi har gjort under denna midsommarhelg.

Hoppas ni haft en skön och lugn helg

Kramar Ulrika

21 juni 2011

Boxersize =)

Ikväll var jag å min man på boxning, äntligen har den startat igen som vi har längtat.
Så nu jäklar ska vi hålla i detta har vi sagt å fortsätta med inlines, löpning, cykling m.m. så man kommer i form igen.

Jag har inte berättat om New York än och jag kommer inte att göra det ikväll heller för jag ska sova om en kvart har jag tänkt ;)


Men tänkte iallafall bjuda på några bilder så länge.


Taxibilar överallt, närmare 35 000st.



Flatiron Building


Jag å Dan på Times Square där vi bodde.



Jag kan säga så här att jag skulle lätt kunna bo i New York en tid i mitt liv så tyckte jag om New York =)

Sov så skönt

Kram Ulrika