29 oktober 2010

Tack för All hjälp om min beslutsångest =)

Tack, tack, tack jag har bestämt mig för att prova med den spegeln på bilden =) känns det inte bra så kan jag alltid byta längre fram.

Från förra söndagen har vi hunnit en bra bit till.
Förra söndagen bytte vi hallfönstret till det nya så nu sitter det på plats men spröjsen var fel storlek så de måste bytas. Vi kan heller inte sätta de rätta salningarna förrän till sommaren när panelen kommer på plats på utsidan för då ska fönstren flyttas ut en bit... Så det är ingen idé att sätta dessa på plats och då inte listerna heller...Vi ska försöka göra ngn tillfällig lösning så det blir snyggt på insidan.

Denna vecka har varit fullbokad med träning för barnen, möten, kalas för släktingar när Ludwig fyllt 8 år i onsdas, möten igen och imorgon lördag ska jag jobba på företagsmässan i Malung, vi på Fiskarhedens Trävaru har en monter där så kom och hälsa på =) På söndag är det barnkalas för Ludwig å kalaset ska vi i år ha på Experium så vi har hyrt 3 bowlingbanor, det ska bli kul =)

På kvällarna efter jag lagt barnen har jag spenderat tiden i garaget med att måla skåpet å de kommer nog att bli bra när det kommer på plats, dessa vackra porslinsknoppar ska sitta på skåpet.



Har även gjort klar våran hatthylla och satt den på plats.



De snirkliga hängarna



På dörren under hatthyllan som leder till den hemliga gömman under trappen har jag satt en vacker knopp som liknar fattigmanssilver



Mina mormorsmattor har även kommit å de är bara för underbart fina, kommer bilder på de när hallen e klar.
Väntar på innerdörrar från våran lokala snickare men det ser ut som vi får vänta ett tag till, Kanske får vi "några" innan jul...

Annars så går jag bara i jultankar, den bästa tiden på hela året från början till slut. Upp med julgardiner överallt å pynta med fina ljusslingor HäRligt =)

Ha en skön helg alla goa där ute

Kram Ulrika

23 oktober 2010

Beslutsångest, Hjälp!!

Har lite beslutsångest hur jag ska göra med spegeln som hör till kommoden jag köpt till badrummet nere. Som ni ser på bilden just nu står spegeln på kommoden, tvättstället har inte satts på kommoden än. Spegeln ska ju upp på väggen å den har spotlights under hyllan upptill å en hylla nertill, jag vet nu inte om jag kommer att bli nöjd med denna när jag tycker att den är lite stor å kantig... Jag skulle vilja haft en som är lite oval med ett fint mönster å en finare lampa ovanför den....Eller en rekangelformad spegel fast stående och då med en fin ram på... Kanske blir jag nöjd med den spegeln som hör till kommoden där jag kan ha lite fina ljuslyktor ståendes på hyllan nertill å ngt fint porslin..

Hur tycker Ni? Snälla hjälp mig =)

22 oktober 2010

Tiden rinner iväg

Hinner knappt vara inne här å göra inlägg men det händer så mycket just nu..
Fixar i denna hall varje kväll efter vi lagt barnen, är liite stressad just nu för jag vill ju att den ska vara klar innan 1:a advent...
Hur långt har vi då hunnit? eller vad har vi kvar, vi ska måla över lite fogningar bara, har målat en hatthylla som vi har knåpat ihop ska bara köpa krokar till den, har även tapetserat utanför toan.




En närmare titt på hörnklossarna =)



Hallen just nu i helhet



Igår anlände fönstren hit till oss, men vi kanske bara kommer att sätta in ett nu å spara de andra två till våren men bara kanske =)
Efter vi fått in det i hallen så ska salningar på runt fönstret och runt pardörren sen e det lister på efter det sen e det klart. Just det iaf =)

Har ringt å beställt Toluen, ett lösningsmedel som ska ta bort limmet under mattan i trappen. Det har snälla Jennie från bloggen Jennieleee tipsat mig om å jag hoppas att det försvinner i ett nafs som Jennie sa ;) så att trappen går fort att få klart.... Vet ej om vi kommer att måla den vit eller grå har lite svårt att bestämma mig om detta..

Har ett projekt som jag ska börja på till veckan, det är skåpet som vi har tagit ner från ladan.







Det kommer såklart att målas vitt =) men knopparna ska bytas ut och även låsen och de kommer att ersättas med porslinsknoppar som liknar vitlökar.. Hihi. Kommer att bli kanonbra tror jag.

Nu har jag återigen gjort ett ganska långt inlägg, ska försöka... göra lite flera inlägg oftare =)

Ha en skön helg allesammans

Kram Ulrika

14 oktober 2010

Idag var det älsklingens tur =)

Nu är det bara 1 dag kvar sen e jakten slut. Vi har haft en bra vecka med rätt bra väder hela veckan, igår morse så snöade det =) härligt.
Idag har vi suttit å solat på passet....
Idag har det varit min älsklings dag han har skjutit en udda 10-taggare så vi får se om vi ska ta igen hornet å sätta det på väggen, på en vit sköld såklart =)
Så imorse sa han om jag får skjuta idag så ska båda pojkarna få sitta på pass med mig imorrn =)
Vi har frivillig jakt imorrn när vi nu har skjutit fullt på stora så det är bara kalvjakt men vi ska såklart vara med. Bilder på våra älgar kommer senare pga snart går jag å lägger mig, all denna friskluft som man inte är van att vara ute i varje dag gör att man blir så trött. Har gått och lagt mig runt 9 varje kväll.
Imorgon lämnar våra beställda fönster lagret och är på väg till oss =) de väntas komma då nästa vecka så helgen efter det blir det nog fönsterbyte =) sen ska det bli lite ordning i denna hall, äntligen.
Snart fyller även våran äldsta guldklimp år, hela 8 år =) undrar vad vi ska hitta på till han då!
Ha de gött
Kram Ulrika

10 oktober 2010

1:a jaktdagen avklarad

Första dagen avklarad!
Pirrig och förväntansfull var känslorna imorse.
Å vilken härlig och fin dag vi fick solen värmde å vi njöt =)
Å jag fick börja årets 1:a jaktdag med att skjuta en kalv så det känns rätt bra.
Så imorrn har vi dragit ett rätt bra pass oxå så det är bara att hålla tummarna.
Har idag haft med mig Ida som nästa år kommer att sitta själv på jakten när hon har skjutit upp för jaktlicensen, hon kommer att vara med mig hela veckan = mycket trevligt å gött med lite sällskap när det typ kryllar av björnar..
Melwin var även med idag för första ggn, efter en halvtimme sa han "det är tråkigt, hur länge ska vi sitta här" sen somna han så när kon å kalven kom så var Ida tvungen att ruska liv i han så han fick se dom å dom kom så nära ryggsäckarna som 4 meter.. Men då hade Ida dragit han bakåt lite =)
Men imorrn ville han på fritids leka <3 lillgubben =)
Kommer lite älgbilder senare när jag har lite ork till det.
Nu e det dags för sängen så det blir en ny dag snart =)

Ha de bra

4 oktober 2010

Löpträning

Ja inte löpning för mig själv då =) utan jag har varit på älgbanan å tränat att skjuta på löpande älg och det gick riktigt bra ikväll så nu får det duga inför den stundande veckan.
Barnen har ikväll varit på barmarksträning för skidåkningen som börjar sen när snön kommer.
Annars har vi ikväll pysslat i hallen med lite fogning och målning av spikhuvud.
Kvar att göra är lite listning men det kommer nog att göras i samband med att vi byter fönster och ska på med salningar. Dörrkarmar ska målas så vi sen kan tapetsera utanför toan.
Har lite svårt att bestämma mig vad jag ska ha för beslag på det skåpet jag ska måla och ha i hallen...Letar för fullt på nätet..
Men nu e det dags för sängen.
Ha d gött
Kram Ulrika

3 oktober 2010

Bra helg


Denna helg har vi hunnit med mycket, tagit upp morötterna gjort ren dom lagt dom i fuktad sand i jordkällaren så nu står dom sig nästan till nästa sommar.



Har även putsat alla fönster såå skönt att det är klart.
Städat garaget och ladan och tagit ner ett skåp som ska målas om och stå i hallen =)
Satt lite ljung, kål och enris i blomlådorna.

Känns bra att ha hunnit med så pass mycket. Nu ikväll har jag fogat lite här å där i hallen, ska fortsätta imorrn kväll.

Nästa helg flyttar vi ut till jaktkojan för det stundas för älgjakt veckan efter =)
Men jag å min man sover där bara helgen innan å sen bor vi hemma med när pojkarna måste iväg till skolan. Så det kommer nog inte att bli så mycket jobb i hallen under den veckan för då e man rätt mör när man kommer hem på kvällarna. Vi hoppas nu på en fin vecka som det var förra veckan, minusgrader på morgonen och sol å skönt på dagen =)Inget regn eller snö...

Ha d gött

Kram Ulrika