19 maj 2010

Idag har jag fyllt 29 år och det känns inte alls annorlunda =)
Har fått pengar till min mormorsmatta som jag vill köpa och pengar till en resväska.
Svärmor och svärfar kom ikväll med tårta =) men efter en sked så fick Dan äta upp min tårtbit för det var kaffe i den och Jag dricker inte kaffe bläää. Men tanken var jättegod =)

Nu har nedräkningen börjat, gud vad skönt det ska bli att åka bort en vecka och bara slappa, sola och äta god mat. Håller tummarna för att det ska vara fint den veckan vi ska ner, kan ju vara lite sådär har jag hört i maj månad på Kreta.
Har inte börjat packa än ska först ner på marknaden och kolla om det finns några bra resväskor annars blir det att låna föräldrarnas denna gång.

Detta är från förra året i maj då var vi på Rhodos


Badpojkarna

Hallen fortsättning

Panel både i tak och på vägg, har inte satt runt fönstret än pga att elementet ska bort först.




Utanför vår lilla toa i hallen blev det halvpanel så jag kan sätta den fina tapeten som det blev i hallen på övervåningen.

Fiske vid Hässjön

Var ju som sagt till Hässjön och fiskade i helgen utan något napp men ingen var ledsen för det.

Här har vi storfiskaren Ludwig


Här är Melwin på väg ut på udden med fiskespö på axeln


Å pappa Dan fiskade också.


Hässjön i grått och regnigt väder

17 maj 2010

1 gräsmatta klar

Sitter här å skriver med blåsor i händerna, trots att jag använde handskar =) latmansblåsor hihi. Men nu är den övre gräsmattan klar nu är det "bara" den Stora mattan kvar. Satte barnen i arbete ikväll att plocka upp alla kottar som trillat ner från tallarna i trädgården och som belöning fick de glass, har ej varit och kollat resultatet men jag såg att de gick och tömde 2 fulla hinkar så det måste ha försvunnit några kottar.
Dan har satt den sista panelen i hallen, det fattas panel på väggarna där elementen sitter men ska sätta panel där när vi rivit bort elementen. Och det ska vi göra i samband med att golvet rivs bort och golvvärmen ska läggas.
Imorrn hade jag helst velat börja kratta den sista gräsmattan så den blir klar, men imorrn kommer mor och far upp och ska gratta Mig för jag fyller år på onsdag =) och då kunde de inte komma. Men ev. finns det tid att börja kratta när de har åkt hem beroende vad det är för väder. Eller kanske man ska börja grundmåla panel =)

Idag var det fullt upp på jobbet, men så kul det är =) dagen har gått så fort.
Jag trivs så bra på mitt jobb som virkesadministratör enda nackdelen är att man sitter still framför datorn från ca 7:00 - 16:30 på dagarna sen ska man hämta barnen, hem och laga mat diska undan sen typ lägga barnen sen e det kvällen och då har man inte så mycket ork att ta sig ut och röra på sig men jag hoppas att det blir bättre nu när det är ljusare på kvällarna. Men i och för sig så har vi ju inte suttit still direkt efter barnen lagt sig utan då har vi börjat renovera :)

Nu har jag skrivit några rader för denna dag, kollade i kameran på korten från våran fiskeutflykt till sommarstugan så de kommer jag visa för er sedan, riktiga storfiskare som nu väntar på att älven ska gå ner från översvämningen så de kan åka och fiska i den.. Kommer snart bilder från hallen när all panel är på plats.

Sov så skönt

Kram Ulrika*

16 maj 2010

Panel, panel, panel

Idag har vi satt panel i taket så det är nu klart. Har även börjat på halvpanelen som ska vara utanför våran lilla toa i hallen. Mitt i allt arbete ringde svärmor och undrade om vi ville ha middag?? Så klart =) så perfekt när man arbetar, behöver inte avbryta för att börja fixa med mat. Så det blev potatis och älggryta med en god sallad med fetaost.
Igår kväll var Emelie, Linn och Pontuz här igen, vi bestämde nämligen på torsdags kvällen att vi skulle äta smörgåstårta tillsammans så det gjorde vi och tog oss några vinglas och eftersom det var så varmt ute igår så satt vi ute på verandan och det gjorde vi typ till halv tre på natten!! nödigt nja men mycket trevligt var det =)
Nu sitter jag här hungrig men har inte något som tilltalar mig i kylskåpet.. Ska försöka hitta något att lägga i matdosan tills imorrn det får nog bli lite grillad orre och en sallad.
Innan jag gör det ska jag undersöka lite fönster och golv här på nätet, det måste beställas nu så det inte blir något avbrott i renoveringen.

Tänk va skönt snart sitter vi på flyget till Kreta... Längtar...
Men vi får stå ut ett tag till så nu ska vi jobba på både på jobbet och här hemma så man känner att man verkligen har gjort sig betjänt av att åka och lata sig i solen en vecka =)

Ha de så bra alla
Kram Ulrika*

14 maj 2010

Lediga dagar

Nu har vi varit lediga torsdag och fredag, sovit till mellan 9-10 och även pojkarna har sovit så länge så det har varit gött med riktig sovmorgon.
Igår kom vi långt på panelsättningen på väggarna tänkte fortsätta idag så vi kunde börja med taket men idag har vi inte gjort Något i hallen =) vi har idag varit lata och bara tagit det lungt.
Här kommer en bild av hur långt vi kommit i hallen.


Trapphuset


Igår hade vi besök av våran kompis Linn trevligt, trevligt, lyckligast var nog Ludwig som fick någon att spela spel med när vi satt panel.

Detta är ett kort på vad de byggde


Här har vi Ludwig och Linn.


Sen igår kväll kom Linn tillbaka och även Pontuz kom på besök så det blev några vinglas, även Emelie kom på senkvällen så klockan blev väl ca halv två när jag hamna i sängen =)

Idag var vi på älg och björn safari på våra jaktmarker. Björnhonan och hennes 3 ungar har nu vaknat efter en vintersömn på Sjöarberget och tydligen har de även nu sett spår efter 2 större björnar så björn finns det gott om... tyvärr.
Det finns nog ingen som är så björnrädd som jag är, nästan så jag skulle kunna ge upp älgjakten pga denna best.
På älgjakten -09 så skulle Ludwig vara med Dan´s storebror på pass men jag blev hemma med han för att han hade krupphosta på natten. När jag ringde Dan på morgonen ca halv tio så svarade han att det var nog tur att jag var hemma idag för björnmamman med 3 ungar hade sprungit förbi hans bror på 14 meter, så jag e glad att jag var hemma med Ludwig denna dag. Dan´s storebror hade gömt sig bakom ryggsäcken så mamman hade bara slängt en blick mot han. Å han e typ lika rädd som mig för björnen, det är 2:a ggn han ser björn när han sitter på pass.

Idag såg vi tyvärr varken älg eller björn men många orrar och en tjäder.
Denna orrhöna fick jag med på bild.


Och dessa killar satt i baksätet och kika efter vilt

Ludwig i sin Rhodos hatt =)


Och Melwin med kameran i högsta hugg


Finns det någon björn där på berget i dimman tro??


Ikväll åt vi grillad orre som vi haft först i mjölk i 1 dygn så det har dragit ur viltsmaken sen i grillolja med Karelius krydda och snacka om det blev gott =) vi kommer garanterat att snart göra om det. Till orren så blev det pommes frites som var ett bra tag sen vi åt och sen var klockan så mycket och pommes går ganska snabbt att göra klart i ugnen. Sen blev det rödvinssås och tzatsiki och lite tomat och gurka. Även grillad ananas. En lättlagad men mycket exklusiv fredags mat =)


Nu sitter pojkarna och spelar daim på golvet men de ska snart få avsluta det med att gå upp och borsta tänderna och lägga sig.

Ha en skön fredagskväll

Kram Ulrika*

12 maj 2010

Nu får det duga

Idag jobbade jag till tolv sen var jag till frisören. Det hon kunde göra var att försöka få bort det lila och försöka fixa en varmare färg, resultatet blev att jag blev mörkare i håret men det mesta av det lila tror jag är borta det kan slå igenom i vissa ljussken. Men jag blev nog nöjd ändå för att det mesta av det lila åkte bort. Det som va att jag blev väldigt mörk... Men nu e det lite sent att försöka ändra på det, får se nu hur det går när vi ska utomlands hur mycket det bleker på håret. Frisören visste inte vilken färg som kommer fram då!! I och med att jag nu har haft i några färger.
Den färgen jag ville ha var typ brun/kastanj varm färg, men det tar nog ett tag innan jag kan fixa det..
Nog pratat om håret..

Ikväll var vi på sommarens första fotbollsträning och Melwins första år att vara med.
Han skötte sig mycket bra och lyssnade rätt så bra på tränarna.
Men det var kallt, Dan satt på sig långkalsongerna och det ångrade jag mig att jag inte gjorde.
Men nu ikväll har vi bara latat oss vid tv:n men jag har kollat lite bikinis på internet. Skickade iväg 2st beställningar på bikini men tyvärr så hinner de inte komma innan vi ska iväg =(

Skönt det ska bli att få sova imorrn och 3 dagar framåt. Ska som sagt komma så långt som möjligt i hallen under dessa lediga dagar.
Nej nu kallar sängen.

Ha de bra alla där ute i denna kalla vår.

Kram Ulrika*

11 maj 2010

Panelsättning och Lila hår!

Har ikväll satt panel i trapphuset och i hallen nere. Panel går så fort att få upp på väggarna så det e riktigt kul. Ska försöka komma en bra bit nu dessa dagar när vi är lediga för jag har sett att det ska bli ruggigt väder de närmsta dagarna, perfekt att vara inne å fixa lite.

Slutar klockan tolv imorrn och är ledig resten av veckan.
Så imorrn efter jag slutat ska jag till frisören..........
Jo, en kompis hjälpte mig att ha i en röd/mörk/liten skvätt mahogny toning i håret så det skulle bli denna varma nyans i håret =) men icke jag blev typ mörk vinröd och LILA så jag ser typ ut som kärringar som går å färgar håret varannan månad och får färgen mörklila...Så nu ska frisören försöka få ur denna sista färg sen hoppas jag hon kan få till en varm brun/kastanj aktig färg. Att man Aldrig lär sig!!!!!
Men förmodligen är det för att man känner att man har inte riktigt råd att gå till frisören så då gör man det hemma istället. Men nu hoppas jag verkligen att hon får till det imorrn så jag blir nöjd för det är inte många ggr jag blir det efter jag varit till en frisör. Det fanns en tjej i Sälen som var kanonbra på att se vad man passade i och klippte och färgade så det blev jättefint men hon flyttade hem till Småland...

Men men nu är det dags för sängen så det blir morgondag och sista arbetsdagen för denna vecka.
Imorrn är det 1:a fotbollsträningen för pojkarna i år så det ska bli kul och i år ska även Melwin vara med och spela, det ska bli extra kul att se hur han kan föra sig på planen.

Ha de bra

Kram Ulrika*

9 maj 2010

Tänkte bjuda er på lite bilder från övriga rum i vårat hus.

Här är vårat sovrum.

Garderoben.

Byrån

En närmare koll på byrån.




Denna bok ligger nära till hands.


Drömhem & Trädgård, Allt i Hemmet tidningar finns det gott om.


Badrummet har vi gjort en liten minirenovering på bara med färg och nya beslag.





Ludwig´s rum med Pettsson och Findus bård som han nu tycker att han har blivit för stor för, så det blir väl att göra om det om något år.




Melwins rum som är relativt nyrenoverat.






Här är då köket snart kommer bordet att bli vitt.






Vardagsrummet




Vitrinskåpet här är snart ett minne blott, hemska furu...


Här ser man matsalen i bakgrunden.


Här är våran Skrållan


Ängeln står och ser på oss i fönstret


Ljusen på bordet med stenar från Rhodos.


Måste visa denna gamla kaffekvarn som jag fått efter min farmor, den har fått en plats i skåpet på verandan.




Min våg som saknar skål att väga i.


Hallen








Nu har ni sett nästan alla rum i vårat hus. Kontoret är så stökigt just nu när vi har det som förvaringsrum och matsalen är inte så mycket att se när inte matsalsmöblerna står där, man kan se matsalen i bakrunden på samma bild som Skrållan är med på.
Igår var vi och köpte dessa panelskivor så idag har jag plockat ut allt från hallen och rivit bort listor så nu ska vi snart börja sätta panel både i tak och på väggar.


Snart är även ett nytt golv på plats här.




Och här är listorna borta.