29 april 2010

Besviken...

Fick ett trist samtal idag från fritidsresor....alla resor till Almaza Bay har blivit inställda för sommaren pga för lite bokningar, förmodligen har det efter vulkanutbrottet blivit många avbokningar för de skyllde även på askmolnet..
Jaja så kan det va vi fick ett annat erbjudande istället och det var till Hurghada till ett rätt fint hotell som var byggt 2009 men eftersom vi var dit för 2år sen så ska vi nog avboka och försöka hitta ngn resa till Mallorca, Grekland eller Turkiet istället där det är riktigt god mat jämfört med Egypten..
Förutom maten så är jag jättenöjd med Egypten underbart fint dykvatten så det blir nog flera resor dit i framtiden.
Imorgon blir det personalfest för Fiskarheden och vi ska på Experium i Lindvallen. Innan middagen är det bad som gäller men jag och några kompisar (kollegor) har bokat en bowlingbana istället sen efter det blir det barbeque buffé mmmm så gött det ska bli. Uppträder gör Johan & Boppen så det blir nog en mycket trevlig kväll. Barnen ska sova över hos farmor och farfar och bada bubbelbad och se på majbrasan i Torgås.
Känns lite konstigt att inte fira valborg tillsammans med dom... Men valborg e ju inte densamma längre när det inte blir något fyrverkeri så det kvittar väl snart.. Snart tar de väl bort brasan oxå ;)
Ikväll har jag varit och fått en massage hos massören i Lima mycket skönt var det kan verkligen rekomendera hon.
Men nu ska jag nog ta och gå ut och måla på skåpet så det blir klart snart så pass jag får börja riva i hallen nere =)
Ha d gött
Kram Ulrika*

28 april 2010

Verandans gång

Här har det grävt ur för grunden

Här har vi då tagit bort panel på huset och byggt upp en grund

Stommarna på plats

Taket på plats utan plegel

Här är pleglet på taket klarlagt och dragfönstren på plats

Från söder

Sen har ju då även panel satts på väggarna efter eldragning och isolering och målats vit och i helgen som var så hade vi premiär på verandan och grillade bara vi 4 i familjen och solen hade värmt upp så det var varmt och skönt där ute. Vi satt ut de indiska möblerna jag hade i matsalen för vi har inte riktigt bestämt oss vad vi ska ha för möbler där ute, men det känns rätt bra att ha de indiska så nu gapar det tomt i matsalen... Men men det får vi lösa sen den dagen när vi kommit till att göra om köket =)
Här kommer lite bilder hur det ser ut just nu (fast nu saknas skåpet som står i garaget och ska målas en sista gång och lite dalahästar som ska upp på hyllan)



Här är grillchefen och på grillen ligger grillspett (grytbitar av älg förstås) majskolvar och champinjoner fyllda med piladelphia ost mmmm härliga sommar nu börjar den =)

Dessa canvas tavlor är målade av 2 konstnärer som heter Ludwig och Melwin.

Trött

Skulle ha varit ut i garaget och målat skåpet en sista gång innan vi ska ställa ut det på våran nya veranda men ikväll finns ingen ork för det... Å imorrn kväll blir det förmodligen inte för då e de städkväll =) alltid torsdagar så det är klart till helgen. Så då hamnar jag här en sväng innan jag sen hamnar framför TV:n en snabbis.
Längtar tills vi sticker iväg på resa igen denna gång hamnar vi återigen i Egypten men i norra Egypten en bit från Alexandria vid ett ställe som heter Almaza Bay härligt vackert är det där. Å det är inte Röda havet som vi bada i sist i Hurghada utan detta blir Medelhavet.
Stranden vid Almaza Bay

Här är hotellet vi ska bo på

Här är skåpet innan målning och byten av beslag

Tapet på plats

Dessa möbler var mörkbruna men fick den vita fina färgen istället.


Som det ser ut just nu men det blir t.ex en annan lampa i fönstret och kanske andra gardiner också. Sen blir det en mormorsmatta bild på en sådan kommer lite senare.


En närmare titt


När tapeten kom upp ser det ut så här

26 april 2010

Renovering hall fortsättning

Panelen målad och listerna på plats


Det nya fina golvet heltäckningsmattan är ett minne blott =)


Här börjas det med panelen i taket


Innan panelen kom på

Gipsplattorna på

Min man sätter panel

Det nya vita taket =)

Renovering hallen på övervåningen


Projektet nu efter julen har varit hallen på övervåningen som nu är så gott som klar det som fattas är de nya dörrarna som är beställda av byns snickeri. Så här kommer en bild hur hallen såg ut innan, vi har hunnit satt på halvpanel men ni ser hur tapeten såg ut innan som gick ända ner till golvet. Och på golvet är fortfarande heltäckningsmattan, den sista i detta hus. Vi har även satt in panel i taket som ni kommer att se på korten som jag snart ska lägga in.
Oj oj oj när jag skulle gå in och kika här så hade min vän gjort lite saker jag kan säga att jag sken upp som en sol och nu sitter jag med ett leende på min mun för nu snart kan jag börja på allvar. Imorgon kväll ska jag på först på ett möte på skolan sen efter det så har jag en date med Marit så vi ska pyssla lite med bloggen =) ska bli såå kul. Nu ska jag kika vidare och kolla om jag kan fixa något på egen hand.
Kram Ulrika*